• Novinky

            • Opäť sme sa zúčastnili Burzy športových klubov

            • Dňa 6.9.2024 sa naša škola prezentovala na 6. ročníku Burzy športových klubov. V  rámci tohto podujatia, ktoré sa konalo pod záštitou Mesta Žilina na Námestí Andreja Hlinku, športové kluby pôsobiace na území mesta Žilina predstavovali svoju činnosť a výsledky širokej verejnosti. Ponúknutej príležitosti spropagovať našu školu sa aktívne a nebojácne chopili i naši žiaci, z ktorých mnohí  sú práve odchovanci zúčastnených klubov. Hlavnými cieľmi našej účasti na podujatí bolo ponúknuť účastníkom odpoveď na otázku „Kam po základnej škole?“ a umožniť žiakom odboru Spracovanie dát v športe zber dát priamo v teréne. Počas podujatia sa nám podarilo osloviť približne 50 „odvážlivcov“, pre ktorých bola pripravená prekážková  športová dráha. Počas absolvovania krátkeho cvičenia bol testovaný účastník meraný snímačom tepovej frekvencie. Žiaci na konci cvičenia analyzovali úroveň fyzickej zdatnosti a kondície.  Zozbierané dáta budú naši žiaci následne vyhodnocovať a analyzovať počas školskej praxe.

              Ďakujeme mestu Žilina, organizátorom a všetkým, ktorí nás podporili a mohli sme prežiť deň s pohybom v priateľskom prostredí.

            • Slávnostné otvorenie školského roku vo fotografiách

            • Druhého septembra tohto roku to celé opäť vypuklo. Znova sa otvorili brány našej školy a po chodbách zaznela miestami radostná a niekedy trochu rozmrzená vrava vítajúcich sa žiakov zdieľajúcich svoje prázdninové zážitky a skúsenosti.

              Slávnostné otvorenie školského roku 2024/2025 prebehlo v priateľskej atmosfére za účasti vedenia školy, žiakov a celého pedagogického zboru v priestoroch športovej haly ŽSK v areáli školy. Po ľudsky hrejivom príhovore riaditeľa školy PaedDr. Petra Hrušku vystúpila pani PhDr. Bronislava Jakubíková, PhD., ktorá prítomným žiakom predstavila novú pani zástupkyňu riaditeľa Mgr. Miroslavu Polákovú i ostatných členov vedenia školy a  triednych učiteľov jednotlivých tried. O tom, že sme sa už na seba po prázdninách tešili svedčilo i priateľské skandovanie a potlesk, ktoré zazneli pri mene každého predstavovaného učiteľa. Za študentský parlament sa prítomným následne prihovorili Sabína Rabčanová z II.D a Dorota Turská z III.D triedy. Slávnostné otvorenie školského roku ukončili tóny študentskej hymny, po ktorých sme sa rozišli s nádejou, že sa nám počas ďalších mesiacov školského roka podarí naplniť naše ciele, sny, túžby a predsavzatia. 

               

              Príhovor riaditeľa školy PaedDr. Petra Hrušku

               

              Vážené kolegyne, vážení kolegovia, milé žiačky, milí žiaci,

              letným prázdninám dnešným dňom definitívne odzvonilo, i keď letným teplotám to zdá sa bude ešte chvíľku trvať. Tak či onak, nič to nemení na tom, že školský rok 2024/2025 práve začína!

              Prajem vám nech je pre vás nezabudnuteľný novými zážitkami a skúsenosťami, výnimočný v spoznávaní nových ľudí a vecí, ale hlavne náročný v sebadisciplíne a sebazdokonaľovaní.

              Ono sa to nezdá, ale škola a šport toho majú veľa spoločného, obzvlášť tá naša. Či už je to túžba dosahovať úspechy alebo schopnosť poučiť sa na vlastných nezdaroch.

              Želám vám nech úspechy prevyšujú nezdary a nech vás za dosahovaním vašich ambícií nezastaví žiadna prekážka, čí už menšia alebo väčšia.

              Včera sme si pripomenuli Deň Ústavy Slovenskej republiky, ktorá je základným kameňom našej občianskej spoločnosti založenej na demokratických princípoch spočívajúcich v najrôznejších právach a slobodách. Nezabúdajme však na to, že naša sloboda a práva nie sú bezbrehé. Aby to všetko mohlo fungovať musia platiť isté zásady, ktoré musíme dodržiavať a rešpektovať.

              Všetci totižto máme práva, ale aj povinnosti - dospelí i žiaci, minimálne byť k sebe slušní, tolerantní a vzájomne sa rešpektovať, ale i spoločne vytvárať harmonickú komunitu ľudí s jasne stanoveným cieľom – získať kvalitné vzdelanie.

              Vážené kolegyne, vážení kolegovia,

              do nadchádzajúceho školského roku vám prajem hlavne veľa zdravia a energie, ktoré v nemalej miere míňate na výchovu a vzdelávanie našich žiakov. Snáď nás všetkých v tomto školskom roku milo prekvapia svojím zodpovedným a zrelým prístupom k študijným a športovým povinnostiam.

              Najviac vám však prajem veľa vzájomného porozumenia či už vo vzťahu ku kolegom, rodičom alebo žiakom samotným, pretože len v atmosfére vzájomného rešpektu, tolerancie a spoločného dodržiavania pravidiel vieme dosahovať úspechy, ktoré vedú k všeobecnej spokojnosti.

              Kolegyne, kolegovia, milí žiaci,

              Zvlášť mi dovoľte privítať našich prvákov a popriať im, aby sa ich očakávania od strednej školy splnili, čo možno najviac. Milí prváci, vitajte!

              V radoch nášho školského kolektívu zamestnancov vítam nové kolegyne a nových kolegov, ktorým rovnako prajem nech sa u nás cítia dobre, nech profesijne rastú a nech vychovávajú a vzdelávajú žiakov, na ktorých budú môcť byť hrdí. V tomto úsilí vám všetkým držím palce!

              Na záver mi dovoľte už len skonštatovať, že týmto považujem školský rok 2024/2025 za oficiálne otvorený.

      • Kontakty

        • Stredná športová škola
        • 041/5004408
        • Vrátnica (spojovateľka) - škola: 041/5004408
          Vrátnica - školský internát: 0918370886
        • Rosinská 6
          010 08 Žilina
          Slovakia
        • IČO: 55494099
        • DIČ: 2122053142
        • 100019964
        • E0007603849
        • PaedDr. Peter Hruška
          peter.hruska@sportovaskolaza.sk
          041/5004410, 0907849466
        • Mgr. Martina Mažgútová
          martina.mazgutova@sportovaskolaza.sk
          041/5004409 - 10
          agenda korešpondencie, odpisov vysvedčení a pod.
        • Mgr. Miroslava Poláková
          miroslava.polakova@sportovaskolaza.sk
          0904945631, prípadne 0917823046
          agenda školských akcií, maturitných skúšok, výchovno-vzdelávacích záležitostí teoretického a praktického vyučovania
        • PaedDr. Vladimír Kuťka
          vladimir.kutka@sportovaskolaza.sk
          0908902252
          agenda rezervácií športovísk, športovej prípravy, prijímacieho konania
        • Mgr. Erika Kobyliaková
          erika.kobyliakova@sportovaskolaza.sk
          0917792745
        • Mgr. Emília Berešíková
          emilia.beresikova@sportovaskolaza.sk
          0918370885
          agenda prijímania žiakov do školského internátu a výchovno-vzdelávacích záležitostí v školskom internáte
        • Ing. Renáta Orješková
          renata.orjeskova@sportovaskolaza.sk
          041/5004408
          ekonomická agenda
        • Alexandra Baránková
          alexandra.barankova@sportovaskolaza.sk
          0918222935
        • Zdenka Konštiaková
          skolska.jedalen@sportovaskolaza.sk
          0918370887
          041/5006614 - 15
        • Číslo účtu školy (bežný)
          SK64 8180 0000 0070 0068 8652
        • Číslo účtu školskej jedálne (stravovací)
          SK14 8180 0000 0070 0068 8679
        • https://www.facebook.com/sportovaskolaza
        • https://www.youtube.com/channel/UCsnkwuMEzae8-uO7gyCkmtw
      • Prihlásenie